Kelas Asas ICT- Kenali Komputer Dan Google

13 Disember 2020 | Aktiviti Terkini

Pada 12 Disember 2020, Pusat Internet Kg Bra’ang Bayur telah mengadakan kelas Asas ICT kenali komputer dan google pada pukul 9:00 pagi hingga 12:00 tenghari yang disertai oleh 2 orang peserta. Kelas ini mendedahkan komponen-komponen computer serta fungsinya dan penggunaan google sebagai peranti mencari maklumat. Pada kali ini kami memberi penekanan kepada penggunaan email serta cara menghantar email secara formal serta cara memasukan lampiran gambar atau dokumen lain.

Selain itu, pada sebelah petangnya kami berkongsikan tentang Klik Dengan Bijak (KDB) iaitu berkaitan kata laluan kepada 7 orang pengguna internet harian. Kami kongsikan beberapa tip keselamatan kata laluan seperti guna kata laluan yang kukuh dan unik, kata laluan anda hendaklah mudah diingati tetapi sukar untuk orang lain meneka, tukar kata laluan secara kerap bagi memastikan akuan anda selamat dan banyak lagi.

Kami berharap agar setiap pembelajaran dan pengajaran yang diberikan dapat memberi manfaat kepada peserta di masa akan datang. Sekian, terima kasih

Berikut adalah gambar sepanjang aktiviti ini dijalankan:

Kembali Ke Atas

kembali