Bengkel ICT Bersama Penghulu/Ketua Masyarakat Dan Ketua Kaum, Topik 2 - Kumpulan 1

7 September 2019 | Aktiviti Terkini

Pada 6 September 2019, Pusat Internet Kg Bra’ang Bayur telah mengadakan Bengkel ICT bersama penghulu, ketua masyarakat dan ketua kaum dibawah Pejabat Daerah Kecil Siburan di Bilik Latihan Pusat Internet Kg Bra’ang Bayur. Tujuan bengkel ini diadakan untuk memantapkan lagi penguasaan penulisan dokumen, penulisan surat rasmi dan minit mesyuarat melalui penggunaan komputer. Di samping itu, perlaksanaan juga adalah untuk memperkasakan keupayaan pemimpin komuniti dalam kemahiran ICT selari dengan sistem informasi dan teknologi maklumat yang berkembang pesat masa kini.

Bengkel ini telah disertai oleh 6 orang ketua kaum (Kumpulan 1) dibawah Pejabat Daerah Kecil Siburan. Topik yang diketengahkan pada kali ini ialah pengenalan kepada Microsoft Word. Kami kongsi cara menaip dengan betul serta penggunaan header dan footer menjadikan surat lebih korporat. Kelas ini ditangguh dan bersambung pada pertemuan yang akan datang.

Selain itu, janggal rasanya kalau kami tidak berkongsikan tentang kempen Klik Dengan Bijak (KDB) iaitu privasi anda tanggungjawab anda. Kami kongsikan apa jua kandungan yang dimuat naik di internet akan kekal selamanya di internet. Disamping itu, kami memberi taklimat berkenaan tentang penutupan siaran televisyen analog pada 30 September 2019 dan pengenalan kepada MyFreeview. Kami berharap agar setiap pembelajaran dan pengajaran yang diberikan dapat memberi manfaat kepada peserta di masa akan datang. Sekian, terima kasih.

Berikut adalah gambar sepanjang aktiviti ini dijalankan:

Kembali Ke Atas

kembali